B

Nuffnang

Monday, 19 March 2012

Nasi Lemak Kopi O...

Assalam semuaaa.....Monday Blues......
heyyyyo0oo~!! say it Loud peeps....

dengan bangganye aku ingin mengeShare [bahasa antarabangsa manakah ini?] dengan korang-k0rang seme...and for the 1st time yaww....aku masak nasik lemak & ianye menjadi, sampai Sunshine req. bt lg...dalam hati terus ckp "Yes!!!" bangge kot..sbbnye bile dengar nasi lemak ni mcm gerun sikit, ahkak xto la pulak korang gerun ke tak kan...bukan ape...takut nasik lemak lembik or else keras a.k.a xmasak...tapi hasilnya memberangsangkan..amboihh..ke main ayat aku..hakhakhak.... Alhamdulillah...

kalau suh bt atau masak bende2 merepek reti la kot, masak2 lauk-lauk ni failed~!! ce suh bt spaghetti ke, lagsana ke..kemain laju ahkak ke dapur U... Ape2 pun, Alhamdulillah sesangat sebab menjadi....
ayat mase memula nk hidangkan pade suami :-
"abang syg rase nasik mcm xjdi la"
"tak la syg ok je, sedap, bau sngt menarik"
"alhamdulillah, berjaya jugak kan"
"yang penting syg ikhlas buat sesuatu & ade kemahuan"
uwaaaa.... Thanks abang, bangga dapat suami macam kamu sebab abang selalu support sayang, tiap kali syg masak, abang la tukang komennye..i like...klu xkomen xbaguskan..sekurang2nye ape yg kurang dapt ditambah & diperbaiki lg.... hikhikhik"!

::edit pic ::
:: original picha ::

tetibe teringat zaman memula kahwin..g0reng ikan je la...tu pun takut, mcm nk besilat kat dapur la gayenye...yg lain2 failed!! bayangkan lah Sunshine kat Melaka dr johor, dia dah kene col bgtau yg dia dah sampai melaka...utk prepare mkn..bukan masak ape pun, goreng syur & goreng ikan..dua bende tu memakan mase 2-3 jam satu ketika dahulu..sekarang tidak lagi...ahkak dh Expert u duk dapuq..xcaya...cegaru dagu u ols..ghasa pa??? i was joking...xde kene mngena okeyhhh....sape suh korang ikut...kidding for making this (^__^)





















P/s : Experiment kat dapo. Breakfast pada hujung minggu...


Thursday, 15 March 2012

Cara kami berkasih sayang...

Assalam kawan-kawan yg sudi singgah ke blog sy ni.....
how are u there??
Alhamdulillah, hari ni bangun dan masih bernafas...Syukur kepada YaAllah....
ok mari kite terus kepada topik yang nak di sharekn pade korang2 semua....mungkin k0rang yang dah berumah tangga, yang sedang hangat bercinta ke, yang ape2 je la kan....korang pun mesti ade tanda atau care korang yang tersenderi utk berkasih sayang dengan pasangan korang kan...betul tak... hehehe.. huuuwaaaahhhh~!!! kelas ko jenab....jeles ahkak tau.... hehehe..inilah bila aku udah start nk merapukan...ignore kome layankan aje la jenab oii...kihkihkih....

ok, Taaadaaaaa~(!!!)

( jaga makan minum pakai suami )

orang tua2 kate ...alaaaa mak abah kan ade pesan selepas kite sah jd isteri si Di♥ sebelum kite keluar rumah bersama si Di♥..ingat tak? ape yang mak abah pesan?? ok, mak abak abah aku pesan :-
✿ - Jangan lupe jadi isteri yang baik utk laki kamu
✿ - Jaga makan pakai dia, jgn tonggang langgang  
✿ - kamu bukan di bawah jagaan mak abah dah...
(sedih plak aku...srot sek srot sek~)
✿ - kalau ade masalah bawa bincang, kalau xboley nk settlekn baru dtg jmp abah n mak..
(abah syg anak dia, yang ni dia sangat2 amik berat [perkara yg kat atas ni], Terima kasih mak abah)
memandangkan aku & suami org bekerja, so kami bukan senang dapat breakfast sesame..atas sebab itu lah aku pilih menu breakfast utk pic tue..hikhikhik... haa, haa,, ha.... korang nk ckap aku mlas la tue kan..sbb sume segerakan.. hakhakahkahk..itu breakfast yg healthy okeyhh...~~!! ini salah satu tanda aku sayang n kasihkan SuamiKu, bab makan memang ngam sangat la kan..tidak aku xla sebesar ni n dia xla sebesar itu ^__^

Pejam celik, pejam celik dah hampir 3 tahun kami mendirikn masjid & setahun sudah kami hidup & tinggal sebumbung....Alhamdulillah, segalanye berjalan dengan lancar & berharap akan terus kekal bahagia hingga akhir...insyaAllah..amin....

( Kejutan )

ceritanya macam ni...abang teringin makan ayam goreng, n he asked me "abang g beli ayam nanti sayang gorengkan ye, kite ratah cicah dengan sos je" aku terus jawab dengan pantas n semngatnye sambil senyum  "ok abang" bab makan kot, Pn Aisam ta penah tolak babe~!! hakhakhak... tp bile En. Hunny balik tak bawak ayam mentah tp sebaliknye..AYAMAS!!! ko...haaaa...i like~!!! senyum sampai kepale kot...langgar terus telinge haa... hakhakhak.. so yang ini jugak salah satu care aku n suami berkasih sayang...kejutan perlu sbb kite terase diri kite dihargai oleh pasangan kite....Terima Kasih Allah kerna Kau menghadiahkan Aku seorang suami yang baik n perihatin...Alhamdulillah....

( Gurauan )

haaa~~(!) inilah salah satu gurauan yang aku dapat dr suami....aku balik dr keje, bg salam then masuk umah,,,aku beriye2 gelak terbahak sbb tgok pic kat ats tue lah, sbb aku tau dia mmg saje, dia xtido..sje bt2 tido..aku teruskn gelak..agak lame kot..adelah dlm 4-5minit....last2 aku pun g la tengok & selak2 ghopenye aku terkono babe...penuh ngan bantal2 di bawah selimut tu...pandai gile kot laki aku ni..sebab sebijik mcm org tengah tido mengereng peluk bantal..adoyaiii...rupe2nye dia tengah gelakkn aku kat bawah our dining table...uwaaa~!!! malu (!!!!!!!!)....aku gelakkn dia upenye dia pulak tgah gelakkn aku sehh....hakhakhak...beginilah care aku n suami bergurau...tapi mmg xdpt nk dikatekan sebab My baby bo0o ni suke sangat mengusik~!! xsah klu xngusik, klu boley stiap minit dia nak ngusik bini dia ni dan xkire tempat plak tu, geram tapi i like..u r so sweet Sweet like candy....ruginye sebb dah 3 tahun kwen tp bru sthun duk bersame...aku rugi 2 thun!! manisnye gurauan suami isteri itu~~....Mungkin ini care dia utk menghilangkan rse stress aku sbb aku selalu ckap pasal anak pade dia..Syukur yaAllah, kau kurniakan aku seorng suami yang penyayang n pengasih...Alhamdulillah.... abang...kalau abang bace ni, sayang nk cakap satu benda pada abang... "Suami Saya Nyawa Saya"

:: Lot's of L♥ve ::
::MyEverything::






P/s : i love the way u are...inilah sedikit sebanyak tanda kasih sayang antara aku & suami... 

Tuesday, 13 March 2012

Mahal ke murah ke, tak kesah pun...

Assalam kamu, kamu, dan kamu jugak ......

tajuk tu ape dia erk????
hehehehe......
tengok aje gamba kt bawah ni...nak cite pasal bende tu la


biase je kan..murah lg...sebelum ni bkn main..
kalau nk purse yg mahei2 je....ke main...Charles n Keith la, carlo rino la, Guess la dan paling lekeh pun nk vincci...
last2 yng ni jugak jadi p0jaan hatiku.... ^^
RM30 aje....

Beberapa minggu yang lepas dompet aku ni jd hangat wei....
g saloon..ah moi saloon tu a.k.a owner saloon tu siap nk...dia ckap : "wahhh~!! cantiknye purse u...sayakan bukan senang untuk suka sama purse tau...tapi bila tengok u punya purse i sudah suka...boley kirim tak, u beli untuk saya"
aku pun jwab : "boley kalau u mau...bukan mahal pun murah saja maa..aik!! u tokey maa..tak kan mau purse i ni,U teka berapa RM?"
: "ye lorr i betui2 suka tau...aiyo, u tipu i...ni mesti mahal punye...seratus lebih kan..tapi xkesah la, sangat cantik o0o..unik juga dia punya style"
: "hakhakhak (gelak besau aku ko) murah saje ma..50 pun tak habis la...RM30 saje...."
: "hahahaha...betul ke ni...mcm xpercaya tau"

itu lah sedikit sebnyak dialog antara aku n Ah moi saloon tu....mulut dia potpek2 mcm bontot ayam...tp ok la..klu dia xperamah xsyiok plak..sekarang saloon dia dh jd saloon kegemaran saya dan Sunshine...Thanks Ah moi..good service kompom customer dtg carik lg~~!!
Hajarun a.k.a c0-worker aku siap kirim shampoo dr kedai Ah moi ni lg....sekarang kami pengguna tegar shampoo dr saloon beliau...aku dh masuk botol ke 2 nk ke 3...mmg sempoi baq ang~!! 











P/s : biar beli barang murah2 pun xpe sebab boley sll tukar2..tp 4 me..tak sume barang perlu murah, ade part aku ni memilih jugak..nk yang mahal..terutamanya...Kasut sbb untuk keselesaan..