B

Nuffnang

Monday, 19 March 2012

Nasi Lemak Kopi O...

Assalam semuaaa.....Monday Blues......
heyyyyo0oo~!! say it Loud peeps....

dengan bangganye aku ingin mengeShare [bahasa antarabangsa manakah ini?] dengan korang-k0rang seme...and for the 1st time yaww....aku masak nasik lemak & ianye menjadi, sampai Sunshine req. bt lg...dalam hati terus ckp "Yes!!!" bangge kot..sbbnye bile dengar nasi lemak ni mcm gerun sikit, ahkak xto la pulak korang gerun ke tak kan...bukan ape...takut nasik lemak lembik or else keras a.k.a xmasak...tapi hasilnya memberangsangkan..amboihh..ke main ayat aku..hakhakhak.... Alhamdulillah...

kalau suh bt atau masak bende2 merepek reti la kot, masak2 lauk-lauk ni failed~!! ce suh bt spaghetti ke, lagsana ke..kemain laju ahkak ke dapur U... Ape2 pun, Alhamdulillah sesangat sebab menjadi....
ayat mase memula nk hidangkan pade suami :-
"abang syg rase nasik mcm xjdi la"
"tak la syg ok je, sedap, bau sngt menarik"
"alhamdulillah, berjaya jugak kan"
"yang penting syg ikhlas buat sesuatu & ade kemahuan"
uwaaaa.... Thanks abang, bangga dapat suami macam kamu sebab abang selalu support sayang, tiap kali syg masak, abang la tukang komennye..i like...klu xkomen xbaguskan..sekurang2nye ape yg kurang dapt ditambah & diperbaiki lg.... hikhikhik"!

::edit pic ::
:: original picha ::

tetibe teringat zaman memula kahwin..g0reng ikan je la...tu pun takut, mcm nk besilat kat dapur la gayenye...yg lain2 failed!! bayangkan lah Sunshine kat Melaka dr johor, dia dah kene col bgtau yg dia dah sampai melaka...utk prepare mkn..bukan masak ape pun, goreng syur & goreng ikan..dua bende tu memakan mase 2-3 jam satu ketika dahulu..sekarang tidak lagi...ahkak dh Expert u duk dapuq..xcaya...cegaru dagu u ols..ghasa pa??? i was joking...xde kene mngena okeyhhh....sape suh korang ikut...kidding for making this (^__^)





















P/s : Experiment kat dapo. Breakfast pada hujung minggu...


No comments:

Post a Comment