B

Nuffnang

Thursday, 15 March 2012

Cara kami berkasih sayang...

Assalam kawan-kawan yg sudi singgah ke blog sy ni.....
how are u there??
Alhamdulillah, hari ni bangun dan masih bernafas...Syukur kepada YaAllah....
ok mari kite terus kepada topik yang nak di sharekn pade korang2 semua....mungkin k0rang yang dah berumah tangga, yang sedang hangat bercinta ke, yang ape2 je la kan....korang pun mesti ade tanda atau care korang yang tersenderi utk berkasih sayang dengan pasangan korang kan...betul tak... hehehe.. huuuwaaaahhhh~!!! kelas ko jenab....jeles ahkak tau.... hehehe..inilah bila aku udah start nk merapukan...ignore kome layankan aje la jenab oii...kihkihkih....

ok, Taaadaaaaa~(!!!)

( jaga makan minum pakai suami )

orang tua2 kate ...alaaaa mak abah kan ade pesan selepas kite sah jd isteri si Di♥ sebelum kite keluar rumah bersama si Di♥..ingat tak? ape yang mak abah pesan?? ok, mak abak abah aku pesan :-
✿ - Jangan lupe jadi isteri yang baik utk laki kamu
✿ - Jaga makan pakai dia, jgn tonggang langgang  
✿ - kamu bukan di bawah jagaan mak abah dah...
(sedih plak aku...srot sek srot sek~)
✿ - kalau ade masalah bawa bincang, kalau xboley nk settlekn baru dtg jmp abah n mak..
(abah syg anak dia, yang ni dia sangat2 amik berat [perkara yg kat atas ni], Terima kasih mak abah)
memandangkan aku & suami org bekerja, so kami bukan senang dapat breakfast sesame..atas sebab itu lah aku pilih menu breakfast utk pic tue..hikhikhik... haa, haa,, ha.... korang nk ckap aku mlas la tue kan..sbb sume segerakan.. hakhakahkahk..itu breakfast yg healthy okeyhh...~~!! ini salah satu tanda aku sayang n kasihkan SuamiKu, bab makan memang ngam sangat la kan..tidak aku xla sebesar ni n dia xla sebesar itu ^__^

Pejam celik, pejam celik dah hampir 3 tahun kami mendirikn masjid & setahun sudah kami hidup & tinggal sebumbung....Alhamdulillah, segalanye berjalan dengan lancar & berharap akan terus kekal bahagia hingga akhir...insyaAllah..amin....

( Kejutan )

ceritanya macam ni...abang teringin makan ayam goreng, n he asked me "abang g beli ayam nanti sayang gorengkan ye, kite ratah cicah dengan sos je" aku terus jawab dengan pantas n semngatnye sambil senyum  "ok abang" bab makan kot, Pn Aisam ta penah tolak babe~!! hakhakhak... tp bile En. Hunny balik tak bawak ayam mentah tp sebaliknye..AYAMAS!!! ko...haaaa...i like~!!! senyum sampai kepale kot...langgar terus telinge haa... hakhakhak.. so yang ini jugak salah satu care aku n suami berkasih sayang...kejutan perlu sbb kite terase diri kite dihargai oleh pasangan kite....Terima Kasih Allah kerna Kau menghadiahkan Aku seorang suami yang baik n perihatin...Alhamdulillah....

( Gurauan )

haaa~~(!) inilah salah satu gurauan yang aku dapat dr suami....aku balik dr keje, bg salam then masuk umah,,,aku beriye2 gelak terbahak sbb tgok pic kat ats tue lah, sbb aku tau dia mmg saje, dia xtido..sje bt2 tido..aku teruskn gelak..agak lame kot..adelah dlm 4-5minit....last2 aku pun g la tengok & selak2 ghopenye aku terkono babe...penuh ngan bantal2 di bawah selimut tu...pandai gile kot laki aku ni..sebab sebijik mcm org tengah tido mengereng peluk bantal..adoyaiii...rupe2nye dia tengah gelakkn aku kat bawah our dining table...uwaaa~!!! malu (!!!!!!!!)....aku gelakkn dia upenye dia pulak tgah gelakkn aku sehh....hakhakhak...beginilah care aku n suami bergurau...tapi mmg xdpt nk dikatekan sebab My baby bo0o ni suke sangat mengusik~!! xsah klu xngusik, klu boley stiap minit dia nak ngusik bini dia ni dan xkire tempat plak tu, geram tapi i like..u r so sweet Sweet like candy....ruginye sebb dah 3 tahun kwen tp bru sthun duk bersame...aku rugi 2 thun!! manisnye gurauan suami isteri itu~~....Mungkin ini care dia utk menghilangkan rse stress aku sbb aku selalu ckap pasal anak pade dia..Syukur yaAllah, kau kurniakan aku seorng suami yang penyayang n pengasih...Alhamdulillah.... abang...kalau abang bace ni, sayang nk cakap satu benda pada abang... "Suami Saya Nyawa Saya"

:: Lot's of L♥ve ::
::MyEverything::






P/s : i love the way u are...inilah sedikit sebanyak tanda kasih sayang antara aku & suami... 

2 comments:

  1. am happy for u dear...semoga Allah terus merahmati dan memberkati hidup kamu dan suami...amin

    ReplyDelete
  2. .amin, amin, amin yarabbalalamin......terima kasih ats doa yang kamu kirimkan...insyaAllah zue, aku pun dokan kamu akn mendapat Suami yang beriman n penyayang...Allah itu adil zue..Dia bagi kamu sakit skrg sbb xnk kmu sakit di kemudian hari, dia tahu ape yg terbaik untuk kite....

    ReplyDelete