B

Nuffnang

Wednesday, 23 October 2013

Kesukaan...

Assalamua'laikum....

Korang, korang.... nak cite ni...kitekan nak share ngan korang bende yg boleh buat kite gile"! kebanyakan kengkawan aku tau, yang aku ni memang gile H/bag dan Kasut.. Aku sangat-sangat gile ok dengan dua bende ni... macam ade saka plakkan.. choii~"! ... Kidding..

Tak kire la murah mahal..asal bekenan di hati mak jem pasti dapatkan..haaaa~ korang nampak tak permainan tu, kalau mahal mak jem kumpui wet.. tak pon bodek si suami sehengget dua... hahahaha"! kalau dapat hooreeeyyyy yeayy yeayyy lah kan... kalau tak dapat, usaha menyimpan sampai cukup... hehehe"!

Dulu pernah janji pade diri sendiri tak mo beli dah Kasut Fitflop tu, sbb kasut tu sangat mahal (bagi aku yg gaji bebiase ni kan) memandangkn dah ade dua pasang... Ok lah kan, satu hitam satu silver... tapi ni dah menggile nak beli lagik"! rase nak sepak-sepak diri sendiri"!! haa~ boleh macam tu! 

Merah ni santai+hot ...oh my oh~ meleleh aku tengok...


Pehtu yg wane nude ni pong comeii kan..kan..kan... Uwaaaaahhh"!!! Adakah ini dinamekan rambang bijik mate atau pun boleh dikatekan napsu kude padi"!


Ok, aku dah sebei hegenye... memang menangis.. RM400 "! (dalam hati kecil aku cakap "kalau beli emas lagi baik.. heh!") bagi orang yang banyak duit tak le terasekan... kome mesti rase macam 4 kupang je dak.. kejam tui hegenye.. opss...tapi...tapi...di sini aku ingin menyatakan yang sandal ni super sedap..dan salah satu sandal kesihatan tau...baik untuk tulang belakang jugak... dalam koleksi aku yang hitam hegenye RM369 dan yang silver tu RM269.. memang tak nafi kasut ni mahal tp sangat selesa dan gojes"!

Baru je beli handbag awal bulan ritu... So, sendiri mau hingatlah kan...taa  pe.. rasenye boleh je..kumpul la sebulan seratus... hehehe... in shaa Allah 4 bulan lg boleh lah dapat... jika masih punya rezeki... inilah penyakit aku..yang ade pade sesetengah kaum Hawa...

Kalau beg tangan korang taa payah cakap, aku lah manusia membazir"! ade yang beli-beli tapi tak pakai pon... kejamkan... sabtu ritu kemas umah, jadi seperti biase... memang ade handbag yang aku buang pon... sbb makan diri beg aku tu sbb tak pakai-pakai...sian tau...ade jugak yang aku sedekah kat jiran... Sebelom ni satu beg plastik sampah besar bagi kat ipa dan adik beradik yg lain, ade jugak yang buang... kalau suami aku tak nampak memang aku buang je, kalau dia nampak dia akan sorting balik, so hasil tangkapan beliau akan disimpan dan disedekahkan...baik suami aku, bukan aku tak mo bagi or sedekah... sebab malu lah.. pikiran singkat aku macam ni " ishh, bagi org nak ke org pakai? suke ke orang tu..." haaa~ cenggitu lah lebih kurang... hemmm.... Sedekah tu amalan Mulia.... #Peace

Ni le, Handbag Mak jem baru beli ritu.. pembaziran berleluasekan..kan... Tpi mak jem punye kale Baby Blue ... sbb mase g tu tade puloks kale lain..hahaha... kalau ade kale macam dalam pic kat bawah ni, semestinye mak jem akan pilih kale yang pic atas ...huhuhu... walaupon peminat tegar PINK tetapi dalam kehidupan ni perlukan warne-warni barulah rase ceria & rase nikmat kehidupan tu...



Tip: Kalau tak gune handbag tu korang simpan balik dalam karung kain yg kale putih tu, baru simpan dalam lemari ye..kalau korang xsimpan dalam karung tu cepat le dia ngelupeh/ngelupas... material jugak memainkan peranan sebenarnye, kalu tanak ngelupas carik yg kain or lebih pade PVC... kalau yg lelembut mcm leather tu kompom cepat merepot.. sbb bukan pure leather kan...campor ye dak.. so far, atas kajian aku sendiri la... mcm gitu la hasilnye.. yg permukaan beg bekilat tu pon tahan lame..kompom..sbb aku ade satu brand CarloRino (satu ketika dulu peminat tegar CR, kekonon) aku beli since 2010 sampai sekarang masih cantik, xngelupas sikit pon.. Guess yg baru beli tahun lepas pon dah ngelupas tau..tu la, mcm aku ckp material tu memainkan peranan jugak wehh~ 

# Maaf jika salah info, tapi inilah hasil yg aku dapat pade handbag2 aku tu... (kajian sendiri) ...Muehehehe"!




P/s : Ya ampun... entry kali ni macam pjg sesangat..bosan lak orang nak bacekan.... so, korang layankan aje la... Terima kasih atas ehsan cik google (gambo)...

2 comments:

  1. Replies
    1. itu le pasei pn fidayu.. nyoping xkene tempat ni payah la... dah lama dok control.. tp terlancar la..gatai je tgn ni tau..huh"! simpan duit lg baik ni membazir ja aku ni...hahahaha...

      Delete