B

Nuffnang

Tuesday, 3 December 2013

Apple adik meow kakak...

Assalamu'alaikum...

Apple ialah kucing kesayangan aku dan suami... kami bahasakan diri kami abang dan kakak... sebab ape aku buh name dia Apple? Korang rase sebab ape.. fikirkan lah ye.. agak-agak.... weeeuuu~

Hampir setahun Apple tinggal dengan kami, memacam peel Apple yang dia tunjukkan pade kami.. adik penghibur kakak dan abang, kalau kakak dan abang gegaduh manje tak bercakap kami cakap dengan Apple la.. adik la mangsa tempat luah perasaan.. hakhakhak"!

Bebaru ni Apple kene hama, so dah bagi injection pon tak jalan. So, vet cadangkan kami botakkan Apple.. what"! kakak & abang macam tak boleh terima je... sedih, kesian, simpati dan memacam lah... Tapi ape kan daya.. kami terpakse akur... Salah kami jugak sbb Apple kucing indoor tapi abang terpaksa letak apple kat luar atas sebab kakak ade eczema... eczema kakak makin teruk since Apple ade, dah refer pakar kulit pon sampai sekarang kakak terkeruk-keruk lagik... Tapi kakak redha.. kakak sayang Apple tau...



Hasil selepas dibotakkan...


Day #1 : Apple balik Rumah Manis Rumah
sampai kedai tengok Apple kakak menangis smp org pet shop tu risau..hahaha"!

Apple tak selesa, dia tido mcm ni.. tesengguk-sengguk..

ni selepas seminggu dia dibotakkan.. Alhamdulillah..Apple dah pandai tido baring, maybe dia takot sebab dah tak de bulukan...nampak lah dia macam tetakot.. nak membuang pon tetakot masuk litter box dia tu...

haaa~ ini memang dah makin selesa la kan... tengok aje la adik tido macam mane... tak hengat ko.. mate tebukak, lidah tekua..hahahah"! oh my oh, Apple...

So tangkap gamba dengan Apple before dia dibotakkan..


Sebab aku buh name meow ni Apple kerana mukenya mcm apple....boleh mcm tu?? hehehe... korang tau tak binatang kite tak boleh bubuh name mcm name orang... tak salah aku haram, aku tak berapa nak pasti tapi pernah tahu la benda ni.. kalau korang kurang yakin sile la kaji, mohon maaf jika info aku ni salah...





P/s : Daku sayang kamu wahai kucingku APPLE,umur Apple dah 1tahun 7bulan. Adik manje kakak abang...