B

Nuffnang

Thursday, 24 March 2011

Dugaan kecil buat aku dan suami...

YaAllah, hnya dgnMu tmpt ku mengadu n bermohon pertolongan....YaAllah, Kau selamtkanlah kandunganku..jauhkanlah kami dr segala malapetaka, bencana n bahaya YaAllah....sape tak sedih mendengar berite semalam....amat2 sedih, tapi aku harus kuat menempuh segalenye...aku ambik ini sbg ujian Allah kpd ku,,,aku tidk boleh puts ase n perlu kuatkn semnga...InsyaAllah...amin....Semalam aku bleeding tp xla byk..sikit jew...1st doktor scan...subhanallah.....keciknye kamu wahai anakku...aku sungguh seronok n terkedu melihat anak kecil yg baru berusia beberape minggu didlm rahimku...alhamdulillah.....slps itu, doktor bt satu lagi ujian yg menggunakan satu alat untuk melihat dlm "bunga" aku, mmg malu tp nk selmt mesti buat...dok ckp mmg ade drh tp pintu rahim tutup..alhamdulillah....pastu scan utk kali ke-2....time ni aku mmg sgt2 tekejut sbb baby dah xnmpk lg...slps selesai  dok ckp ade 3 kemungkinan...1 : mungkin terlalu kecik lg so mmg xley nmpk... 2 : mungkin ianye xmenjadi.... 3 : mungkin juge mengandung luar rahim... astaghfirullah.....YaAllah...kau kuatkan lah hati, jiwa, mental n segalenye utk hambamu ini......semoga semuanye akan selamat...6 april ini lah segale penentuannye....aku ade appointment kali ke-2...semoge sumenye selamat hendaknye...amin...yarabbala'lamin....

moge kamu selamat wahai anakku..selamat dalm rahimku.. amin...mama akn selalu berdoa utk keselamatan kamu n juge mama...amin...









P/s : Sedih & bersabar...

Wednesday, 23 March 2011

Rezeki yang dinanti bagi setiap pasangan kekasih halal...

Alhamdulillah......syukran2...hampir 2 thun kami menuggu kehadiran nye.. "our little angel" ..alhamdulillah....YaAllah kau permudahkanlah segala urusanKu amin...kmi sgt teruje...aku n hubby terkedu n menitik air mate...mcm xpercaye...akhirnye....alhamdulillah....syukur sgt2....pd 21 March 2011 kami ke hospital mentakab n doktor telah sahkan yang aku dh preggy 8mgu 5hari...alhamdulillah...

ari ahad ritu jam 9:30 a.m aku ade test sdrik..tp tgok la kalenyew...agak pudar n tidak meyakinkan aku...so aku n hubby ????? jd tande tanye...at 1st maya kate xde...mms ke biras ..pita, dia kate ade,,,baru nk jd...tp aku n hubby masih ragu2....so keesokan harinye...jeng, jeng, jeng...

aku : cik sy nk buat pregnant test...





pem. makmal : sila ambil air kencing...
aku : ni ye cik...nak letak mn ye?
pem. makmal : ok, ltak kat situ...
aku : ok..(balik ke tmpt duduk n tgu result)
pem. makmal : (tengok test , tgok aku sambil senyum2 kambing..)
aku : senyum (ngape budak ni ade yg xkene ke kat aku??)
pem. makmal : *masih bt aksi yg same...
aku : +ve ke dik?? 
pem. makmal : senyum...
aku : +ve ke dik...2 tahun sy tgu....
pem. makmal : +ve sambil senyum2...
aku & hubby : alhamdulillah.....menitik air mate n terkedu...

alhamdulillah....kami syukur kepada Mu yaAllah...

alhamdulillah aku xde alhan mcm muntah2 or loye or pening2,,,tapi..aku mengalami sakit gigi yg kritikal!!! arghhhh...tu je yg mampu di mkn...alhamdulillah masih boley mkn dr x kan...coming so0n xtau la pulak..kot2 ade alhan lain...ngidam pun xde lg...arap2 x la mintak bebukan yek..hehehe...akn ku lalui sume ini...sume utk kamu "AnakKu".... ^_^