B

Nuffnang

Friday, 17 October 2014

Pindah pejabat...

Assalamu'alaikum ...
Salam pagi jumaat korang ...

October ...
Bulan Sepuluh ...
Oktober ...
Yes, it October guys ...

Harini, hari yang ke-3 kat opis baru... Hopefully, semuanya akan baik-baik saja... walaupun penat sikit tp kat sini hati ni rasa lapang je... Walhal perasaan tu sebenarnye tak berape seronok atas sebab :

1- Perjalanan nak sampai opis bertambah dari 40minit ke 1jam (kebas ponggong/kejang kaki duk dalam komuter tu) .
2- Nak menapak dari stesen komuter ke opis jawuuhhh"! (akan tambah power turbo aku) .
3- Urusan bank dan segala pembayaran hutang-hutang menjadi agak susah sebabnye ape pon takde kat sini, even mesin ATM "! (tipu sangat sebab dekat ngan SOGO, tapi tak suke nak menapak dikala panas gedik) .
4- We ols duk satu building dengan menteri, so langkah tak ley panjang dah, terhad.. aku ulang, TERHAD"! .
5- Kene berpakaian kemas ye, no more selebet dayssssss"! blerrrrggghhh~ (joget cha~cha~chaa sket) 
.

Green Building sangat tau, jalan/bergerak baru lampu nyale, tak mampu iols u"!



Bubbye office lame....


Hello Office baru ...


Classss beno surau iols nampak jelas KL Tower uols... gambo ni tak berapa jelas sebab jerebu, tapi semalam memang clear"! Subhanallah view yang cantik . Alhamdulillah kepenatan aku semakin kurang.










P/s : Allahumma yassir wala tu'asir, rabbi tammim bilkhoir, amin...

Tuesday, 2 September 2014

Aku...


Hanya dengan sebuah senyuman aje dah boleh cover everything ....

It's not easy being me ...

Hard to be me ...

But,

Syukur, Alhamdulillah dengan ape yang ada ...

Sebab,

Mungkin ade somebody yang kat luar sane nak jadi macam aku (perasan)...

siapa tahu, betul tak"?"

i love myself ... 









P/s: Life is too short to worry about stupid things, have fun peep... 

Wednesday, 20 August 2014

Aidilfitri 2014 kami...

Assalamu'alaikum....
Pagi korang....

Arini 24 Syawal, so sempat lagi aku nak ucapkan selamat hari raya kat korang semua.. Di atas kesempatan ini jugak, aku ingin memohon kemaafan kepada korang semua yang mengenali diri aku mahupun kenal secara tebal atau pon nenipis saje.. hahahaha... Maaf ye korang semua... Biasela manusia ni terkadang kite terlampau banyak bercakap serta tidak sedar ape yang diungkapkan... So, aku bagi pihak suami dan semua keluarga aku ingin memohon kemaafan kepada kalian semua....

Selamat Hari Raya Aidilfitri Semua"!




Alhamdulillah.. semoga tahun-tahun akan datang bahagia macam ni jugak.. amin... Walaupun ade sedikit hal yang mengguris hati dan berlaku pade diri sayang dan ianya bukan berpunca dari abang, sayang redha dengan semuanya... ini bahagian sayang... Alhamdulilllah... Thanks sebab sentiase disisi sayang...







P/s : Psssttt.... sedar tak sedar tahun ke enam sudah kite beraye sebagai suami isteri kan abangkan... 

Friday, 6 June 2014

Komitmen...

syruuuukkk..~ o0ops"! ekzos I vocor plaks....kroookhh~! tekak kesat... mate dah start berair..ekzos pon dah kene servis ni... pape pon Alhamdulillah...syukur...

Assalamua'laikum...
Pagi Jumaat korang semua....

Semenjak dua menjak kebelakangan ni aku agak stress dengan kerje aku.. Yup, betul la tu kerja satu ibadah.. aku sokong tapi since March - May tak berhenti keje..hehari balik malam kadang sampai depan umah kul 12malam... Then, weekend pon kene keje..  ho0hemgeee~ .. memang aku dah nak collapse, tapi aku gigih gak tahan sakit dan yang lelain kunjung tibe kecuali kematian... Allahuakhbar.... no one knows this feeling ..... Family adalah keutamaan aku, tapi beginilah nasib kalau kite ni kuli batak je kan.. ape yang boss cakap semuanye ikut a.k.a "SYMP" .... pastu siap ckap, "I boleh kenapa you all tak boleh?" ....  pleaseeeeeee lah.. korang jangan la sama kan keadaan korang dengan keadaan kami ni... kami ade komitmen jugak, bagi boss aku yang bercakap tu lain la, maaf cakap ye.. korang andartu, so ape komitmen yang korang ade? yang ade suami dan anak plak untung la suami keje sendiri, so ape ade hal..laki aku tu dreba lori je kot.. apetah lagi nak pakai orang gaji kan... korang untung la.. sume bende ade yang membantu..kami ni? so setiap orang dan family tu lelain.... bercakap sangatlah mudah dari yang menghadap... kalau jenis yang tak nak paham tu cengginilah haaa...payah kan...

"Love your job but don't love your company, because you may not know when your company stops loving you."
~ Dr. APJ Abdul Kalam .

Aku sampai terpakse cakap kat boss mcm ni "Komputer pon boleh hang, inikan pulak otak saya!" everything is jammed dude .... saya bukan robot... inilah perkataan2 biase yang akan keluar dari mulut manusia "robot" ... Alhamdulillah, masuk bulan June ni keje agak rileks berbanding beberape bulan yang lepas... terase la rehat sikit... dah la nak cuti pon tak boleh...

Aku nak ucap terima kasih yang sesangat sebab untuk beberape bulan kusut aku tu kan, Suami lah yang banyak membantu dan kasik semangat... Terima kasih sekali lagi abang, sian abang sebab sayang tak berape nak jaga makan minum pakai abang...abang kene masak sendiri or else kite makan kat kedai, abang basuh kan baju dan seangkatan.... Thank you tau abang... love you sampai syurga"! janji"!

Tiga hari yang lepas kalau tak aku naik pentas untuk Anugerah Perkhidmatan Cemerlang , tapi bukan rezeki nak ke sana... Suami demam panas tetibe... Alhamdulillah dah semakin sembuh...  suami suruh pergi sebab dia cakap bukan senang nak dapat peluang gini, tapi bagi aku Suami, keluarga adalah keutamaan aku, walaupon segalanye aku dah siapkan, contoh baju, dah beli kasut sebab tak de kasut yg bertutup... mane tau hikmah menjaga suami akan dapat untuk tahun2 lain plak kan..hehehehe... berangan"!


cinta hati beta demam...

 beli semate-mate nak pi APC ...










P/s : Bagi aku keluarge adalah keutamaan, korang plak ? memang lah orang cakap tak keje tak de duit nak makan, tapi kene ingat biarlah keje tu berpada-pada...in shaa Allah, ade rezki tu...

Monday, 24 March 2014

Akhirnya sahabat kami nikah...

Assalamu'alaikum ...
Selamat pagi semua ...

Pertama - aku malas gile nak update blog sekarang ni.. owh damn"
Kedua - aku busy dengan keje kat opis, sabtu ahad pon keje... haaa, jangan main gile...
Ketiga - walaupun aku malas, target aku "dapat update blog sebulan sekali pon jadi lah~" (angan2)
Keempat & terakhir - kalau dah penyakit "M" tu datang korang nak kate hape...

Untuk bulan ni, cerita yang terpilih untuk aku share ngan korang ialah........

Majlis Perkahwinan Zue Don


Tahniah Zue & Faizul... Alhamdulillah  "BFF"  bujang antara aku, Ayu & Zue telahpun selamat bergelar "Puan" aku happy bile tengok wajah gembira sahabat-sahabat aku happy... So, sekarang ceq nak habaq kat hangpa suma la.. yang group kepochi ceq ni dah lengkap.. suma dah bergelar "ISTERI" baq hang (habaq hang)..... Semoge aku dan sahabat-sahabat aku dapat menjalankan tanggungjawab sebagai isteri yang taat pada Allah dan Suami.... juge peroleh baby sesame.. Amin yarabbal'alamin... ngeeeeeee~ 


Jom layan gambo ! (jgn muntah sudah,ok)


Sekali lafaz je.. Alhamdulillah...
Tapi kome tau ape.. aku yg lebihnye teghoyak tekobak"! 



 ok, fine.. nampak tak minah sebelah aku tu.. tu retis ! ya a.k.a neddy~.. sebelah retis tu kakak dia.. Kak chor yang over haa.. tengok je la tu.. dia plak yg nebes lebih saat tunggu lafaz akad...hahahaha.. kak chor manusia yg spesis minah lawak"! rock la lu der...


 hok ni sopan sangat, suami sapa ta tau...  mat fariq suami ayu..  hehehehe =)

 Ayu & Zue

 Yeayyy"!

 Mantan Pengarah IcuPs


 kebahagiaan itu milik mereka ...

Semoge tangan ini akan kekal berpaut/bergandingan sampai ke akhir hayat mereka ..


 nampak sudah tanggungjawab isteri terhadap suami.. semoge kalian kekal hingga Jannah-NYA..

 Faizul (Don) & Zue





 Si Princess achik yg sorang ni nk bekepit je ngan achik dia, sampai tido mlm seahri sebelum nikah pon req kat achik nk tido bilik pengantin.. even dh mengantuk tesengguk-sengguk dia tetap tak nak tido takot achik tinggalkan dia or tak dapat tido bilik achik dia...hehehe...Mia sgt teruje dgn benda yg cantik sbb dia suke melaram... comel sgt mia"!






 Pengarah a.k.a boss Cik Jue yg paling best dan sempoi yang pernah aku ade..  Beliau boss yg sangat penyayang, cool, havoc"! selain dia Cik Azrina ex-boss yg cool"! sampai sekrg masih berhubung dah mcm kengkawan , adik-badik... Tu la org ckp..klu org yang baik ni ade je...kejap je dapat rase bekerja bawah derang ni...

 Mase aku & ayu pulak nak posing sakan...









 Suami tercinta daku ni, kalau tak buat muke hudoh dia time begamba tak sah"!


Retis kome weeeehhh.... ya, sepupu zue.. 

 Perut sexy tu kesayangan beta"!

 I sedang menggode ok.. chop, chop... bukan gode org lain.. gode suami.. bahahahaha...










P/s: Hari bahagia zue dan faizul...