B

Nuffnang

Wednesday, 29 May 2013

Jauh tapi dekat...

Assalamualaikum...

Sahabat aku jauh, tapi entah la..aku rase derang dekat aje..memandangkan sekarang zaman IT... semua kan kat hujung jari jemari kite yang runcing ni [ gelak sikit ] .  Sorang nun jauh kat utara.... Perlis... sorang lagi di Bandar Baharu, Kedah ... dan aku di sini kat Bangi, lepas ni Seremban [ in shaa Allah, kalau ade rezki dgn izin Allah ] ...So, kami memang duk jauh sangt..tapi kami tak pernah terputus hubungan persahabatn kami...kami bukan sahaja sahabat, malah kami dah macm adik beradik yang dah sedarah sedaging...

Alhamdulillah... Aku pohon padaMu Ya Allah.... Semoga persahabatan ini akan terus kekal sampa bil-bila... bukan hanya dengan mereka dan keluarga mereka, tetapi pada kawan-kawan aku yang lain jugak.... " Bukan senang nak carik kawan yang sanggup susah senang bersama" memasing merempat negeri orang..kmi belajar hidup sendiri, dari situ kenal yang mane kawan yg mane lawan...

Kami juga dah tak kesah ... takat nak amik hati dengan ayat-ayat pedih tu memang dah lali.. tak amik port langsung...sebab walaupon mulut kami laser, celupa, biadap...itu antara kami-kami sahaja..kami-kami sahaja yang memahami...kami-kami yang senget... [ gelak jahat ] . dengan perhubungan sahabat yg akrab ini membuatkan aku rase kami Jauh tapi Dekat...



kami happy bersame...takat nak tido kui 4pagi, walhal baru sampai dr KL>Perlis... 
memang No Problem punyo....xtido pon ok janji sembang tanpe henti...tarik napag pon kekejap je.. wakakakaka... [ senyum sambil angkat kening ]

 Zue sila buat KEEK dengan segera...aku rindu aku tengok keek kome...




P/s : Resepi kami... tak amik hati sangat kalau bergaduh tu... jangan nak amik port sangat...tengah bengang memang le sume perkataan nak kuakan...haaa, lagi satu tak payah nak pepoyo sangat..kami ni low pro. je... cheeeewwwaaaaaaaaahhhhhhhh"!

Friday, 3 May 2013

Birthday party Sheyana Khairah...

Assalamua'laikum...
Salam Jumaat semua...

Maaf  sebab agak lame tak update blog, sebab aku memang tersangat la busy kebelakgan ini... *fuhh"1 ngalah menteri busynye** ...hahahaha.... korang masih ingat ..aku ade anak angkat yang mix [Melayu-Filipin] ... dah besar dah dia...time flies so fast... 24/4/13 haritu umur dia genaplah 6 tahun.... dah besa dah princess mama bai ni... so dalam sedar tak sedar perhubungan aku dan mommy Roselyn pon hampir tujuh tahun..mase kenal Rose, Khairah masih dalam tummy/womb mommy dia..time tu roselyn mengandung 6bulan.... sekarang Khairah dah 6tahun..alahai anak...dah la preety, pastu homeh yg pasti sangat bijak & you are very choosy baby"! hahahaha... [like mommy like daughter] *Maganda* :-p

♥ Happy 6th Birthday Khairah 
....We loves you anak....




 ♥ Happy Family 


Ibu Aimee [Dinara Sofia] , Mama Bai [Me] & Mommy Rose [Zaquan]





♥ Happy Family 




 Atok & Khairah


 Nenek & Khairah








P/s : Semua orang happy on that day... thanks Zulkifli & Roselyn sebab jemput kami...