B

Nuffnang

Tuesday, 20 November 2012

Pray for GAZA...

Assalamualaikum...
Selamat pagi selase kekawan....
Selamat sejahtera bagi yg bukan Islam...
(wahhh..dah macam bagi ucapan depan cikgu..)

        Untuk beberape harini banyak sangat kite dengar pasal "Please Pray for GAZA" .... mane tidaknye, Tatkala kite di Bumi Malaysia ini sedang bersuke ria..aman damai akan tetapi Bumi Palestine sedang kucar-kacir diserang oleh tentera Israel"!! Alhamdulillah....Syukur Ya Rabb...kami selamat di bumi Malaysia...

   Marilah kengkawan semua kite menadah tangan ..hulurkan tangan kamu semua untuk memohon Doa' serta bantuan daripada Allah SWT.... moge Allah lindungi mereka semua yang berade di sana (PALESTINE) ... juge Mohon moge Allah SWT bebaskan mereka dari cengkaman Zionis Laknatullah~"!!  Semoge Kau selamatkanlah saudara seagamaku Ya Allah....amin....

Menitis airmata melihat anak-anak kecil yang meninggal dunia dalam keadaan yang menyedihkan...kawasan perlindungan mereka yang musnah serta kucar-kacir... Rumah ALLAH / Masjid yang runtuh ke bumi...Mereka dihujani peluru & bom.... Astaghfirullahhala'zim.... Kejam sungguh tentera Israel...tiade belas kasihan pade penduduk Palestine... Semoga kamu (Israel) akan menerima balasan yang setimpal... amin yarabbala'lamin....


(pinjam pokcik google )








P/s : Aku bersyukur kerana Malaysia aman damai...aku bersyukur menjadi Orang Islam....

Wednesday, 7 November 2012

Up & Down...

Assalamualaikum semua....

        Sekian lamenye bertahan & sekarang dah tak tertahan..inilah up & down kehidupanKu....i'm tired ok....Bosan...kekadang penat jugak berdoa n kekadang rase kejam sangat dan kekadang rase tak redha [apbile setan mule menguasai otak & minda yg cetek ni...Damn"!]..memacam la...tapi aku Perlu sedar....Allah itu dah tentukan perjalanan hidupku...segera Beristighfar...
"Astaghfirullahala'zim...."

aku : Doc, so ape pandangan doc tentang maslah saye ni..
Doc : saye pon xtahu nk cakap ape...
aku : haa"?? ape perlu saye buat??
Doc : makan pil perancang utk stabilkan la kot...
aku : xde care lain ke? bukan mkn pil nanti xbley pregnant ke?
Doc : ye betul..awak pilih la yg mane satu...nak terus mcm ni atau mkn pil & xbole ngandung..
aku : owh damn"! xkan xde care lain...sekurang-kurangnye cadang la something yg bg aku semngat [cakap dalam hati ] senyum xikhlas kat doc..So, ini je ke...
Doc : aah, xde ape dah..
aku : terpinge~2... berlalu sambil ucapkan terime kasih...

   Memang aku frustrated sangat care doc tu layan aku ok...dalam pemikiran aku time tu terase lemah sangat...rase dah putus ase sangat..care doc tu ckap aku mmg xde harapan nak mempunyai anak...sekurang-2nye layan la bebaik..layan dah la nak xnak siap cakap & suh pilih..nak bia period xstabil mcm ni or else makan pil & takkan mengandung... owh gross"! 

Keluar je dari bilik doc...senyum je kat Sunshine, then memang tak tahan..terus cite kat dia sambil nangis..tapi, Sunshine cool jew...dia ckap " sayang jgn mcm ni, xbaik..kite redha dengan ketentuannye " tapi aku luahkan jugak kat dia, yg aku xboley mcm ni..aku xredha n xboley terime klu kami xde zuriat"! Dia terus memujuk...."sayang jangan stress..klu sayang stress nanti abang turut stress sayang" ... owh crap~"! terus beristighfar bebanyak...tenang kan hati...rase berdosa sangat menyalahkan diri sendiri & qada qadar ketentuan ilahi ni...teruknye aku.... Redha


belajar untuk lebih redha....
jangan sesekali cepat putus ase...
sentiase berdoa & jangan pernah berhenti..."!!





P/s : kate-kate hikmah & semngat dari Suami adalah pendorong utk aku tidak terus murung & stress.... "Sayang, sayang silap menilai org...sayang silap besar sekirenya sayang takut abang akan cari perempuan lain atas sebab ANAK...abang redha jike ini ketentuan utk kite..abang ade sayang, abang bahagia ade sayang,, abang tak kesah semua tu...sayang segalanye"    ALLAH ITU MAHA ADIL....

Tuesday, 6 November 2012

Scrapbook untuk birthday Sunshine...

Assalamualaikum....
Selamat pagi semua ....

         Pagi selase yang ceria, ceriakah"? Mudah-mudahan....hari-hari pon ceria & bahagia...Alhamdulillah..Terima Kasih YaAllah.... 02 Nov 2012 genapla umur sunshine  [?] rerase k0rang bape erk umo Sunshine I tu..hehehe...men teke-teki plak pepagi ni kan....LOL...

        Takde ape yang istimewa pon untuk buah ♥ yang sorang ni...I cume dapat buatkan dia ni je...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pop-up Book 
semuanye I buat sendiri ok...no Sticker...Handmade...semuanye hasil dari jari jemari montoks I ni..Terima Kasih sekali lagi yang tak terhingga YaAllah di atas kurniaanMu...sampai harini setiap hari Sunshine dok tengok buku tu..Dia suke sangat...Terase Dihargai pulakkn... tak abis dok kagum kat sayang dia..hehehe...Alhamdulillah....



Tarik " Hye Love"

Mukasurat #1 

Happy Birthday Sunshine 

#2 ~ You are My Warming Sun to Brighten My Days 

#3 ~ You are My Cheerful Rainbow to Color My World 


#4 ~ You are My Cooling Moon to Light up My Darkness

#5 ~ You are My Twinkling Stars to Make Me Feel Spirit of Lve


#6 ~ You are My Everything Aisam to Complete My Life








P/s : Alhamdulillah ....ape yang dirancang berjalan dengan lancar... Terima Kasih Allah...Semoge perasaan kasih sayang antara kite akan kekal selamenye...amin...


Monday, 5 November 2012

Aliyan sambut birthday pertama...

Assalamualaikum ....
Selamat pagi semua...

[26102012] genaplah umo si dak debab tu setahunkan...
ape lagi, Nyai, Tok Abah, Momy, Mama, semua la...
sebok buat persiapan untuk iyan + Raya Haji..
memang BZ yang melampau...huhuhu....
tapi puas hati mak nok...
pape pon Selamat Hari Raya Aidil Adha ye semua~"!!!

Mari layan gambar ok..suasane semasa majlis tu... 































P/s : Dari siang sampai ke malam ko.... Alhamdulillah....