B

Nuffnang

Wednesday, 7 November 2012

Up & Down...

Assalamualaikum semua....

        Sekian lamenye bertahan & sekarang dah tak tertahan..inilah up & down kehidupanKu....i'm tired ok....Bosan...kekadang penat jugak berdoa n kekadang rase kejam sangat dan kekadang rase tak redha [apbile setan mule menguasai otak & minda yg cetek ni...Damn"!]..memacam la...tapi aku Perlu sedar....Allah itu dah tentukan perjalanan hidupku...segera Beristighfar...
"Astaghfirullahala'zim...."

aku : Doc, so ape pandangan doc tentang maslah saye ni..
Doc : saye pon xtahu nk cakap ape...
aku : haa"?? ape perlu saye buat??
Doc : makan pil perancang utk stabilkan la kot...
aku : xde care lain ke? bukan mkn pil nanti xbley pregnant ke?
Doc : ye betul..awak pilih la yg mane satu...nak terus mcm ni atau mkn pil & xbole ngandung..
aku : owh damn"! xkan xde care lain...sekurang-kurangnye cadang la something yg bg aku semngat [cakap dalam hati ] senyum xikhlas kat doc..So, ini je ke...
Doc : aah, xde ape dah..
aku : terpinge~2... berlalu sambil ucapkan terime kasih...

   Memang aku frustrated sangat care doc tu layan aku ok...dalam pemikiran aku time tu terase lemah sangat...rase dah putus ase sangat..care doc tu ckap aku mmg xde harapan nak mempunyai anak...sekurang-2nye layan la bebaik..layan dah la nak xnak siap cakap & suh pilih..nak bia period xstabil mcm ni or else makan pil & takkan mengandung... owh gross"! 

Keluar je dari bilik doc...senyum je kat Sunshine, then memang tak tahan..terus cite kat dia sambil nangis..tapi, Sunshine cool jew...dia ckap " sayang jgn mcm ni, xbaik..kite redha dengan ketentuannye " tapi aku luahkan jugak kat dia, yg aku xboley mcm ni..aku xredha n xboley terime klu kami xde zuriat"! Dia terus memujuk...."sayang jangan stress..klu sayang stress nanti abang turut stress sayang" ... owh crap~"! terus beristighfar bebanyak...tenang kan hati...rase berdosa sangat menyalahkan diri sendiri & qada qadar ketentuan ilahi ni...teruknye aku.... Redha


belajar untuk lebih redha....
jangan sesekali cepat putus ase...
sentiase berdoa & jangan pernah berhenti..."!!





P/s : kate-kate hikmah & semngat dari Suami adalah pendorong utk aku tidak terus murung & stress.... "Sayang, sayang silap menilai org...sayang silap besar sekirenya sayang takut abang akan cari perempuan lain atas sebab ANAK...abang redha jike ini ketentuan utk kite..abang ade sayang, abang bahagia ade sayang,, abang tak kesah semua tu...sayang segalanye"    ALLAH ITU MAHA ADIL....

2 comments:

  1. redha adalah sesuatu yang saaaangat sukar utk kita dapat. tapi sekali kita mencapainya, insyallah, itulah ubat terbaik untuk semua dugaan.

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah....sedang belajar n akan terus belajar..... thanks kawan~!

    ReplyDelete