B

Nuffnang

Monday, 19 December 2011

masa untuk cantikkan kuku...

Assalam k0rang....
bile kami berjumpe ini lah hasilnye....kegedikan kami utk mengale kuku pun terhasil sudah... dr nenek, anak N cucu okeyhh...bukan ape we olss, saje je suke suki...tap kejap je...utk beberape jam..ni dah padam dah... hehehe...dulu mase free hair sllu kale kuku...mcm2 kale ahkak ade jah...dah kawen pun pnah ko...laki ahkak okey je..tp ni dh betudung aje nk kene penamp0 sul0ng la kan...semalam dia xde tu ahkak tegedik2 kale.. LOL~!!


khairah & me . . .


w0w momy hitamnye...


lip~lap~lip~lap....


momy r0se, momy & mama ... ignore kan aje jari si momy r0se tu...


haaa..kemen lgik nenek k0...nk jugek...kale g0ld tak tahan...




P/s : Mencantik kuku, lg satu tulun ignorekan aje jari jemariKu yg motoks2 itu yaw~!!


Tuesday, 13 December 2011

Blueberry Cheese Cake cecampak...

Assalam k0rang2....
aritu update bl0g tp xbuh gambo cakenye, rini nk buh..xpuas tul berblog xde gambo kan...haa~ gitu ye...



siap....nk bako pulak,  [kita bako aje, bako aje, us0p wilcha] ^^


sambil tgkap gambo sambil berd0a "yaAllah jgn la kek aku merekah, minta jauhkan, aminn...."


Alahamdulillah, Bluberry cheese cake saya dh siap, dah di ngap oleh mereka2...yummy!! seronok bangat sbb 1st trial menjadik la plak...tp ats kek ade lubang2 la plak...telebih kaco cheese tu kot...hehehe...xkesah la, yg pentg Mr. Sunshine req. lg..xpuas mkn, sedap mcm Secret Recipe~!! LOL!! 












P/s : Cake aku sgt sedap, jimat dgn modal RM40.. Tp rsnye tak sampai, sbb ade stgah bhan tu mmg ade lam esbok.. Klu SR sudah pasti 80 hengget... (perasan)

Friday, 9 December 2011

Blueberry Cheese Tart cecampak...

Assalam semua...
entri arini nk cite pasal blueberry cheese tart yag hudoh tp rsnye mmg ok...
kome bayangkan lah, Pelukis Pelan mengacu kuih kan..sedia maklum lah...cantik betul hasilnye.. kuang, kuang, kuang.,,heghot ..tunggang langgang...apa daa..memang tak berseni betul la aku nie...xpe, pasni perbaiki ye...kali ni aku share gak la sikit2 picnye ye...malu sebenarnye tp xpe la..percubaan pertama la katekan..terime je la limah oii....jji ley mkan.. hakhak, bukan nk bt bisnes pun kan.. hehehe,, pape pun tengs kat kak ita (masam manis) aku amik resepi kat dia la...g le lawat blog kak ita tu...mcm2 ada..itu baru la beseni ye ...hasil kejenye sgt cantik...


haa..tgok la tu, sedia maklum n terang2 nmpak crust aku tu udah mcm ape tah..senget benget...


ni org mls mcm aku bt gini le...payah sgt nk ceduk ke dlm plastik dgn nk picit2 blueberry filling 2, aku bantai buah yg fresh terus...haa, amek kau..laju je...


ini lah hasilnye...


yang ni xbecorak sebab aku dh mls... kuang2....memang xcantek la kan, siap nmpk blueberry tu ha...klu crust yg beso mmg seswai la..


Aku mmg Xbeseni....tp keinginan nk bt dgn tgn sdri membuak2 tu pasal aku bt jugak..Mr. Sunshine cakap sedap tp agak bur0k...LOL~!! bg korang2 yg mls..beli aje kat bakery tu mlambak2 kan...ha ha ha... 









P/s: Experiment kat dapor sendiri...