B

Nuffnang

Friday, 9 December 2011

Blueberry Cheese Tart cecampak...

Assalam semua...
entri arini nk cite pasal blueberry cheese tart yag hudoh tp rsnye mmg ok...
kome bayangkan lah, Pelukis Pelan mengacu kuih kan..sedia maklum lah...cantik betul hasilnye.. kuang, kuang, kuang.,,heghot ..tunggang langgang...apa daa..memang tak berseni betul la aku nie...xpe, pasni perbaiki ye...kali ni aku share gak la sikit2 picnye ye...malu sebenarnye tp xpe la..percubaan pertama la katekan..terime je la limah oii....jji ley mkan.. hakhak, bukan nk bt bisnes pun kan.. hehehe,, pape pun tengs kat kak ita (masam manis) aku amik resepi kat dia la...g le lawat blog kak ita tu...mcm2 ada..itu baru la beseni ye ...hasil kejenye sgt cantik...


haa..tgok la tu, sedia maklum n terang2 nmpak crust aku tu udah mcm ape tah..senget benget...


ni org mls mcm aku bt gini le...payah sgt nk ceduk ke dlm plastik dgn nk picit2 blueberry filling 2, aku bantai buah yg fresh terus...haa, amek kau..laju je...


ini lah hasilnye...


yang ni xbecorak sebab aku dh mls... kuang2....memang xcantek la kan, siap nmpk blueberry tu ha...klu crust yg beso mmg seswai la..


Aku mmg Xbeseni....tp keinginan nk bt dgn tgn sdri membuak2 tu pasal aku bt jugak..Mr. Sunshine cakap sedap tp agak bur0k...LOL~!! bg korang2 yg mls..beli aje kat bakery tu mlambak2 kan...ha ha ha... 









P/s: Experiment kat dapor sendiri...

2 comments:

  1. pantas ko jah apdet kat blog...tanx sbb bagi i rasa yer...sedap, but crust tu mcm tebal sket...tp xpe...there must be 1st time 4 everything kan...kipidap... (^_^)

    ReplyDelete
  2. hakhakhakhak....tau xpe... yela..yg pasti rsnye ok kan..tensen tau bt kulit tu...xpe2..pasni i nk beli acuan yg beso bi0r senang sikit temah oiii...hehehe....tq!!

    ReplyDelete