B

Nuffnang

Tuesday, 29 January 2013

Memori manis-manis buah kami....

Assalamua'laikum...
selamat pagi semua...
Entri kalini sangat indah...
Kenagan manis Aku dan Dia...

Malam semalam hantar kawan ke Hentian Duta..dia nak balik Perlis... pijak je kaki kat Hentian Duta tu (sebenarnye xpijak lagi dah dok beceloteh ingat itu ini) mulelah teringat semua kenangan ..kenangan aku menjadi seorang isteri hujung minggu... perkahwinan jarak jauh ...ape lagi...hubungan kutub utara kutub selatan...

Perkara-perkara biasa yang kami akan lalui...
 - bebuat tak sehat sebab tanak balik perlis....
- pembaziran tiket yang berleluasa
- nenangis keanak-anakan... (point xmo balik kheja la tu)
- duk je dalam bus, aku dan dia akan melambai menggunakan lampu/cahaya HS sampai persimpangan akhir atau sampai kami hilang dari pandangan...pastu ayor mate tak payah cakap la...

Lain pulak kesnye bile Sunshine datang Perlis.... time nak anta dia balik tu...haaa..ko..memang tak hengat orang la aku kan...punye le seksa... nenangis sambil peluk Suami aku kekuat..orang tengok pelik, bagai nak rak, nak tejatuh bijik mate depa..tapi itu tolak tepi..ade aku kesah..kuang..kuang... memang #suffer ok..

Semalam bile tengok Mat don lambai Zue gune lampu hs siap buh gambar Zue memang tak menahan..tapi sayang gambar tu aku dah terdelete...carik punye carik..sah"! pic tu aku dah delete.... pasrah jew la....hahaha...bahan bukti dah terdelete.... tidak ley tayangkan Pn Fid kite gambaq Cik Zue kite tue....
tapi zue menten jew....bak kate zue..org becinta & situasi suami isteri ni lain...




P/s : ayu, ko nak tau..sepanjang aku ngn zue ..kami tak miss cite pasal kamu jugek..kekadang terase2 kamu ade...Zue cakap..care aku gurau & sham lain ...cara kamu ngan fariq plak lain..hahahah..dedua buat dia gelak..itu yang pasti...kahkahkah...inilah kawan dunia akhirat aku.. ini baru bebetul true bff sebab memang gegile ingat setiap bende..hakhakhak....

4 comments:

  1. true friendship till the end... aminnnnn

    ReplyDelete
  2. weiii...terharunya bila baca part last tu.. ingat gak ye kat aku,;)) nanti2 kita berjimba sesama yek..

    weeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... awat yg terdelete gambaq penting pada abat ni??? rugi aaarrrrr... nak gak tengok riaksi muka zu n mat don..

    ReplyDelete
  3. ci rina..jugak boss yg paling best, sempoi n bos a.k.a ley jd bff jugak..xpenah dapt boss mcam cik rina seumur hidup sy bekeja ni..seyes...bukan nk bodek...mmg ngan cik rina ngam arr..ley huhahuha...kihkih..huha-huha tu pon ade batas.. sy masih respect cik rina sbg ex.boss sy yg sempoi tapi dalam mase yg same..mcm kengkawan jew..easy going..

    ReplyDelete
  4. Pn Fid...bak kate u..kawan yang akan mendoakan kawan..korang la...in shaa Allah....

    tu la pasal..aku nk la upload sat-sat..tetngok gambaq xdak..geram tui...hahaha...

    ReplyDelete